• Donna Bevelanden

Donna de Bevelanden

Donna de Bevelanden is opgericht in 2008 en heeft inmiddels 46 leden.

Ben je lid van Donna de Bevelanden dan kun je via de (besloten) Linked In-groep op de hoogte blijven van de actualiteiten.

Op deze bladzijde vind je algemene informatie; het jaarprogramma; daaronder de bestuursleden en … we zijn aan het bouwen aan het invullen van ons ledenbestand.

Algemene Info Bijeenkomsten

Aan het begin van elke bijeenkomst kunnen Donna’s van de gelegenheid gebruik maken in het kort een nieuwtje te delen over hun werk en/of bedrijf of om bijvoorbeeld aandacht te vragen voor een project.

Het kan gaan om nieuws over je bedrijf, een mijlpaal binnen je project of een goed doel waar je je voor inzet.

Wat we ermee willen bereiken is dat we elkaar steeds beter leren kennen en natuurlijk: dat we elkaar inspireren.

Jaarprogramma 2021

Het bestuur van La Donna Bevelanden komt regelmatig bij elkaar om te evalueren, plannen te maken en de lopende zaken door te nemen. Heb jij ideeën? Wil je iets vertellen over jouw vak? Laat het ons weten.

Voor het jaar 2021 zijn er weer een aantal plannen gemaakt…

Programma 2021

woensdag 21 april – Mindfulness wandelen

Dinsdag 8 juni – Midzomerfeest BBQ

Donderdag 16 september – Verrassing

Maandag 22 november – Kerstkokkerellen

1e Donna bijeenkomst 21 april 2021

Graag nodigen we jullie uit voor de eerste Donna bijeenkomst van dit jaar. We gaan wandelen in 2 tallen onder leiding van Esther van Ham. Zij is o.a. een zeer enthousiaste wandelcoach en heeft haar eigen methode ontwikkelt:

“Hetisesther”

In mijn eigen, unieke methode werk ik met de natuur als basis gecombineerd met lopen
(wandelen of hardlopen), mindfulness, yoga, tai gong, shinrin yoku. Ik begeleid mensen 1 op 1. Samen werken we aan vermindering van stress, rust enbalans van lichaam & geest, zodat goed functioneren op het werk en thuis weer gewoon lukt. We praten, we lopen, we doen oefeningen en ik geef concrete adviezen. Ik motiveer, activeer en zo worden doelen bereikt. Alles is gericht op fysiek, mentaal en emotioneel herstel. Basis van de aanpak is bewegen zonder prestatiedruk. Bewegen zorgt ervoor dat je loskomt van vaste denkpatronen en gewoonten.

Vanwege de, zeer waarschijnlijk, nog heersende Covid maatregelen, hebben we een aangepast protocol. Esther zal ons hierbij begeleiden. We vertrekken in 2 tallen, om de zoveel minuten, vanuit het Klok’uus bij Anne-Marie. Daar word je buiten ontvangen met een welkomstdrankje en krijg je een gezonde hapjes box mee voor onderweg.

Tot 21 april en groeten van Fryda, Marianne, Marjan en Petra

Bestuur “La Donna è Mobile de Bevelanden”

2e Donna bijeenkomst 8 juni 2021

Graag nodigen we jullie uit voor de tweede Donna bijeenkomst van dit jaar. Meer info volgt via nieuwsbrief…

Midzomernacht BBQ bij Kanao.

(We kunnen toto 20.00 uur terecht.)

Tot 8 juni en groeten van Fryda, Marianne, Marjan en Petra

Bestuur “La Donna è Mobile de Bevelanden”

Oproep: Blijf met elkaar in verbinding…

Oproep…

La Donna è Mobile De Bevelanden…

‘is opgericht om het contact tussen vrouwen te bevorderen, die op- of ten behoeve van de Bevelanden een beroep uitoefenen, een functie bekleden of een onderneming drijven en die daar vanuit over een deskundigheid beschikken die interessant is voor anderen om kennis van te nemen, waardoor in zijn algemeenheid het inzicht in het maatschappelijk leven op de Bevelanden wordt vergroot.’

Om dit doel te bereiken organiseren we normaliter bijeenkomsten. Aangezien we op dit moment niet bij elkaar kunnen komen, heeft het bestuur het volgende bedacht waar we graag jullie mening over willen weten.

We wisselen op onze bijeenkomsten kennis en deskundigheid uit, met name over ons eigen vakgebied. Dat uitwisselen willen we nu op kleine schaal plaats laten vinden en inhoudelijk wat breder trekken.

Voorstel/idee: Als iedere Donna nu twee of drie andere Donna’s uitnodigt. Donna’s waar je nog weinig of niet mee gesproken hebt op de bijeenkomsten. Waar jullie bij elkaar komen en of jullie bij elkaar komen, laten we over aan jullie eigen inzichten en behoeften. Wat we wel van jullie vragen is ons te mailen wat jullie willen delen met de andere Donna’s over hoe jij in jouw vakgebied de afgelopen maanden bent doorgekomen.

Wanneer je niet wilt/kunt afspreken of niet de mogelijkheid hebt elkaar digitaal te ontmoeten, kun je uiteraard ook gewoon een stukje tekst inleveren.

Denk hierbij aan de volgende vragen:

  • Wat is de corebusiness van jouw bedrijf?
  • Hoe was het om thuis te werken als je dat niet gewend bent?
  • Hoe onderhield je contact met je klanten?
  • Heb je naar aanleiding van de maatregelen je werk anders moeten organiseren?
  • Welke invloed had Corona nog meer op jouw bedrijf?

Kortom, maak er een bericht van waar wij als Donna’s blij van worden en wat interessant is (tips) voor anderen.

Maak hiervan een kort verslag, mail dit uiterlijk 15 oktober naar bestuurslid: Marjan Roling.  harperoling@gmail.com

Zij maakt daar een krant/nieuwsbrief van die begin november naar jullie wordt verzonden.

Terugblik Jaarprogramma 2020

1e Donna bijeenkomst 4 februari 2020

Links: Cindy Koole (penningmeester overhandigt het presentje)
Rechts: Jeantine Bouwman (presentatie Osteopatie)

Programma

  • Presentatie Jeantine Bouwman (Osteopaat)
  • Algemene Leden Vergadering
  • Wisseling van Penningmeester (met algemene stemmen aanvaard)
  • Diner bij Pizzeria Trattoria La Barca – Kolverniershof Goes

Internationale Donna dag 7 maart 2020

Samen met diverse Zeeuwse vrouwennetwerken hebben we de handen ineen geslagen en een bijzondere bijeenkomst georganiseerd in Middelburg. Vrouwen: ‘Kracht in Crisis’, Zeeuwse Internationale Vrouwendag 2020 met als thema Vrijheid. Ondine heeft hier een leuk artikel over geschreven in de digitale PZC van 15 februari ; https://www.pzc.nl/walcheren/zeeland-viert-internationale-vrouwendag-met-congres-rond-thema-vrijheid~a31ae192/166532830/

Speciaal voor de Donna’s hebben we aansluitend aan het middagprogramma in restaurant ‘Zeeuwse Streken’ ruim de gelegenheid om na te praten tijdens een ‘shared dinner’ met echt Zeeuwse lekkernijen.

Deze bijeenkomsten in 2020 zijn helaas niet doorgegaan vanwege de Corona maatregelen:

2e bijeenkomst 15 april 2020

3e bijeenkomst 25 juni 2020

4e bijeenkomst 15 september 2020

5e bijeenkomst 3 december 2020

Video

Surprise voor Kerst…

Bestuursleden rijden rond met meer dan 40 kerstdozen om deze bij de leden te bezorgen.

Dit zorgde voor vele mooie plaatjes: Donna-leden in pyjama’s, verraste gezichten; veel dankbare berichten; mooie autoritten; gezellige gesprekken; leuke verhalen.

Bestuur Donna de Bevelanden

Yvette Snuif

Voorzitter

Fryda Evertse

Voorzitter sinds februari 2021 van La Donna è Mobile de Bevelanden

‘Ik zit al meer dan 25 jaar in het vak als psychiater en na een periode als directeur zorg bij Emergis, van 2010 tot 2019, ben ik na een sabbatical in 2020 nu weer als psychiater aan de slag. Nog een beetje zoekend hoe ik dit laatste stuk van mijn carriere wil gaan invullen, maar op dit moment 3 dagen per week aan het werk voor de crisisdienst van Emergis in Terneuzen.

Sinds 2010 ben ik lid van Donna en ik vind het altijd heel interessant om eens wat meer te horen van het werk van andere vrouwen en ook over mijn eigen werk iets te vertellen of te laten zien. En het is fijn een netwerk te hebben van vrouwen die je kent, als je beroepsmatig of prive een klus of aktiviteit hebt waar je iemand voor zoekt.

Verder geniet ik vooral van de onderlinge gezelligheid, een hapje eten met elkaar, een beetje plezier hebben samen en een goed gesprek op zijn tijd. “Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn”, misschien is dat mijn motto wel. Maar het kan ook dat ik morgen een andere bedenk…’

Fryda Evertse
Psychiater
Emergis
Oostmolenweg 101
4481 PM  Kloeting
06 51343303
f.evertse@emergis.nl
www.emergis.nl

Yvette Snuif

Secretaris

Marianne Quax,

Secretaris sinds 5 februari 2019 van La Donna è Mobile de Bevelanden

Mensen zien groeien en ontdekken waar hun kwaliteiten liggen en hoe ze die optimaal kunnen inzetten om de zorg voor de cliënt te verbeteren, is waar ik het voor doe. Mijn handelen is in alle opzichten gericht op kwaliteitsverbetering!
Ik doe dit op een betrokken en bevlogen wijze; met hart en verstand vanuit mijn trainingsbureau Marianne Quax MSc. Training & Coaching.

Specialties: Huiselijk geweld, outreachende hulpverlening, belevingsgerichte zorg, gedragsstoornissen en crisisopvang van verstandelijk gehandicapten.
Coachen, doceren, trainen, leidinggeven.

Marianne Quax MSc.
Kaaidijk 26
4484 NP Kortgene
06 23772252

Cindy Koole

Penningmeester

Petra Meijaard

Penningmeester sinds 4 februari 2020 van La Donna è Mobile de Bevelanden

Sinds 1998 eigenaar van de Zuidschor Watersport BV. De Zuidschor Watersport bestaat uit o.a. jachthaven, jachtwerf, watersportwinkel, verkoop van boten, verhuur van sloepen en een webshop met meer dan 10.000 producten.

Zandkreekweg 5
4471 NG
Wolphaartsdijk
0113 582310

Elles Pasop

Bestuurslid – Website

Marjan Roling

Bestuurslid sinds 5 februari 2019 van La Donna è Mobile de Bevelanden

Kernwoorden: Oprechte interesse; Eenvoud; Uitgaan van talenten en kwaliteiten; Postitief ingesteld; Uitgaan van mogelijkheden.

Sinds december 2016 ben ik opleidingsadviseur bij SVRZ . Daarnaast ben ik 2020 begonnen met mijn eigen bedrijf www.marjanroling.nl

Nevenfuncties: Vertrouwenspersoon bij SVRZ. Ontwikkelen van diverse lesmaterialen/methodes o.a. voor ’s Heeren Loo (Arduin) en de Provincie Zeeland. Trainingen verzorgen voor diverse (onderwijs)instellingen o.a. bij Scalda en Emergis.  Ik ben actief betrokken (geweest) bij Middelburg in Dialoog (methode Appreciative Inquiry).

Marjan Roling

Opleidingsadviseur SVRZ

06 30978289

m.roling@svrz.nl

www.SVRZ.nl

Leden

Lid vanaf …

Ilse van Loo – Beeldend Kunstenaar

‘Ik leg vast wat ik voel en beleef. Soms realistisch, soms wat meer geabstraheerd, maar altijd met de zichtbare werkelijkheid als uitgangspunt. Vastleggen is helemaal haar ding geworden: op papier, doek, in tekst, foto en film.
De zichtbare werkelijkheid wordt vertaald in vorm, kleur, compositie en structuur, vertaald in “samenvattingen” en “verbindingen”. De grootste bron van inspiratie is wel het water en de zee en zijn altijd voelbaar aanwezig in haar werk.
Op dit moment is Ilse bezig met drieluiken, waarbij de het ene gevolg in het andere overgaat en toch één geheel vormt. Het is een onderzoek naar ruimte/ compositie en verbinding. Deze zijn bij haar thuis te zien tijdens de Landelijke open atelier dagen en andere exposities.’
Ilse is Lid van CBK Zeeland
Ilse van Loo – Remijn
Beeldend Kunstenaar

Veerweg 55
4471 NB Wolphaartsdijk

06 – 29145144